Frågor & svar

Våra vackra illustrerade presentförpackningar innehåller värdebevis som ger mottagaren möjlighet att välja en av ett antal roliga aktiviteter för barn. Här presenteras svar på vanliga frågor från användare och köpare av våra upplevelsepresenter. 
Om du inte hittar svar på din fråga här så är du välkommen att kontakta oss.

 

För dig som har fått en upplevelsepresent från oss

Mitt barn har fått en upplevelsepresent, vad innebär det? Grattis, ni har fått möjligheten att testa en av våra upplevelser! Våra upplevelsepresenter innehåller vanligen ca 2-4 alternativa aktiviteter hos olika arrangörer. Du som har fått presenten väljer själv vilken av dessa aktiviteter du vill göra.
Hur väljer vi upplevelse? Våra upplevelsepresenter har olika teman och varje tema innehåller ett antal alternativa upplevelser som ni kan välja mellan. Ni bestämmer själva vilken upplevelse av de listade alternativen inom temat som ni helst vill prova.
Hur många personer gäller värdebeviset för? Generellt gäller våra värdebevis för ett barn och en medföljande vuxen. I vissa fall gäller värdebevisen även för ytterligare ett barn och/eller en vuxen. Detta är för att upplevelserna inom ett tema ska ha ett jämförbart värde. Lilla skaparverkstan är ett så kallat kompispaket där alla upplevelser som ingår gäller för två barn.
Hur lång tid är värdebeviset giltigt? Värdebeviset är giltigt 12 månader från köptillfället. Giltighetstiden syns på ett klistermärke på värdebevisets baksida. Värdebeviset är giltigt till och med den sista dagen i den månad som anges. Ett värdebevis utan giltighetsklistermärke är ogiltigt. Värdebevis som inte har använts inom giltighetstiden är förbrukat och kan inte användas, bytas eller förlängas.
Behöver vi boka upplevelsen? De flesta av våra upplevelser är av ”drop-in” karaktär och kräver inte någon bokning. De upplevelser som kräver förbokning är markerade med ”obs! kräver bokning” i beskrivningen under Våra upplevelsepresenter. Besök gärna respektive arrangörs hemsida för mer information om öppettider och eventuell bokning.
Kan vi ändra en bokning? För upplevelser som behöver bokas (exempelvis teaterbesök) hänvisar vi till respektive arrangörs villkor kring om- och avbokning.
Vad behöver vi ta med till besöket? Värdebeviset (plastkortet som finns i presentförpackningen) behöver tas med och lämnas som betalning för den valda upplevelsen.
Måste vi betala något extra på plats? Det som presenteras på värdebeviset är det som ingår i respektive upplevelse. Allt därutöver, t.ex. restaurangbesök, ytterligare medföljande, extra aktiviteter osv. måste betalas på plats. Varje upplevelse går att nyttja utan att betala något extra på plats.
Vem kontaktar vi om frågor kring en upplevelse? I första hand hänvisar vi till respektive arrangörs hemsida. För mer specifik information eller särskilda frågor om en upplevelse, ta kontakt med arrangören direkt.
Ersätter The happy factory borttappade värdebevis? Nej, borttappade eller stulna värdebevis ersätts ej.
Kan vi byta hela eller delar av värdebeviset mot kontanter eller mot en annan produkt? Nej, det går inte att byta värdebeviset mot kontanter eller andra produkter. Arrangören har inte heller någon skyldighet att ersätta en eventuell mellanskillnad på det som ingår i upplevelsen men inte nyttjas till sitt fulla värde.
Vad gör vi om vi är missnöjda med upplevelsen? Vi på The happy factory gör vårt bästa för att välja ut roliga och spännande upplevelser för barn och ge dessa så passande beskrivningar som möjligt. Men ibland kan det ändå bli fel. Känner ni er inte nöjda med upplevelsen bör ni i första hand framföra synpunkterna på plats, direkt till arrangören. Det ger dem en chans att åtgärda eventuella brister. Har ni fler synpunkter gällande upplevelsen och/eller arrangören är ni självklart välkomna att kontakta oss med e-post till info@thehappyfactory.se.

 

 För dig som vill ge bort en upplevelsepresent från oss

Var kan jag köpa The happy factorys upplevelser? Du kan köpa våra upplevelsepresenter på webbutiken upplevelsepresent.se. Du kan också köpa paketet Lilla skaparverkstan i Postmuseums butik (Lilla Nygatan 6) och paketet En upptäcktsresa i Etnografiska museets butik (Djurgårdsbrunnsvägen 34).
För vem passar The happy factorys upplevelser? Upplevelserna är noga utvalda för att passa framförallt barn i åldrarna 3-10 år. Varje upplevelsepresent innehåller flera alternativa upplevelser, där vissa upplevelser lämpar sig bättre för yngre barn medan andra passar något äldre barn. För mer information om lämplig ålder för en specifik upplevelse, se respektive arrangörs hemsida.
Vad innehåller present-förpackningen? Upplevelsepresenten är i form av en illustrerad presentförpackning med en kort beskrivning av upplevelserna som mottagaren kan välja bland. Förpackningen innehåller ett värdebevis som är ett plastkort i kreditkortsstorlek som är fäst på insidan. Detta värdebevis ger mottagaren rätt att välja en av upplevelserna som presenteras på den aktuella presentförpackningen.
Hur stor är present-förpackningen? Förpackningen levereras i plant format (ca 29 cm bred och 21 cm hög). När förpackningen är uppvikt är den ca 15 cm bred, 21 cm hög och 7 cm djup i botten.
Syns priset någonstans på presenten? Nej, priset syns inte på förpackningen. Sidan som mottagaren hänvisas till på vår hemsida innehåller inte heller någon prisinformation.
Hur sätter jag ihop present-förpackningen? Det är enkelt att sätta ihop presentförpackningen. Förpackningen kommer med värdebeviset fäst på insidan. Vik ut botten av förpackningen och vik upp kanterna från botten. Vik därefter in de två enfärgade sidokanterna och slutligen de två illustrerade sidokanterna. Dessa fästs genom flikar som förs in i de enfärgade sidokanterna. Obs! Det är lättast att vika in de två övre flikarna först och därefter de nedre flikarna.
Kan förpackningen och värdebeviset återvinnas? Ja. Pappret som förpackningen göras av är FSC-certifierat och återvinns som kartong/pappersförpackningar. Plasten som värdebevisen görs av återvinns som plast/plastförpackningar.
Varför betalar jag ingen moms för upplevelse-presenten? En upplevelsepresent från The happy factory räknas som ett presentkort och är därför inte momspliktigt för konsumenten då det inte går att veta vilken momssats som ska tillämpas på försäljningen (eftersom presentkortet avser olika tjänster med olika momssats).