Försäkring kan vara den bästa presenten du får till ditt barn

Barnförsäkringsplaner, barnorienterade fonder, livförsäkringsplaner, fonder, tidsdepositioner etc. Listan över investeringar för ditt barns mål är oändlig. Men inte alla barnvänliga investeringsprodukter är effektiva på att göra sitt jobb bra; H- Tillhandahåller ekonomisk säkerhet. Först och främst är barnförsäkring, en av de mest populära och mest marknadsförda barncentrerade investeringsalternativen som ger dig fasta betalningar efter en viss tidsperiod för att uppnå ditt barns mål, inte de flesta finansiella planerare. Du går igenom din broschyr och dessa planer ser väldigt komplicerade ut. Efter en läsning eller två kan föräldern fortfarande inte berätta hur mycket och när de faktiskt får.

Bästa present till ditt barn denna barndag

Andra tillägg och villkor gör det mer komplicerat. När du väl har en översikt kan du inte vara säker på att utdelningen räcker för att uppfylla ditt barns mål. “Barnförsäkringsplaner kombinerar investeringar och försäkringar för att hjälpa föräldrar att finansiera sina barns livshändelser som examen och äktenskap. Vissa nackdelar gör dock barnförsäkringsplaner oattraktiva. Avkastningen från dessa planer är alltid begränsad eftersom endast en del av premien som betalas går till Riktningsinvestering.

Istället råder investeringsexperter föräldrar att göra investeringar som är enklare och tillräckligt flexibla för att passa barnens mål, vilket kan vara dynamiskt. Dessutom bör investeringar kunna generera avkastning på dina pengar, säger fonderådgivare.

“Förvirrande investerings- och försäkringsbehov är ett vanligt misstag och ett suboptimalt ekonomiskt beslut. En systematisk plan, där ett visst belopp regelbundet och omfattande investeras i en diversifierad portfölj regelbundet, tillsammans med en separat riskförsäkringsplan, erbjuder mycket större förmåner än barnförsäkring.

Det försäkrade beloppet under försäkringsperioden ska vara tillräckligt för att tillgodose ditt barns och andra familjemedlemmars ekonomiska behov i din frånvaro. Välj aldrig ett slumptal. Gör din matte. Kontraktstiden måste också väljas noggrant.

“Fatta exakta beslut om hur länge din försäkring kommer att vara och se till att ditt barn får alla fördelar vid rätt ålder”, säger Naval Goel, VD och grundare av PolicyX.com.

Om du börjar planera tidigt är ett mål relaterat till ett barn ett långsiktigt mål som ger dig gott om tid att planera och enkelt uppnå ditt mål. Men du måste vara disciplinerad i dina investeringar under denna period. Du kan välja en diversifierad aktiefond baserat på din riskaptit.

Är barnvänliga fonder ett bra val?

Branschexperter tror att även om dessa system är positionerade som lösningsorienterade system som definierats av Sebi, erbjuder de inget speciellt.

”Barnfokuserade fonder ger bara det faktum att de måste vara i minderårigens namn och ha en intjänandeperiod på fem år eller tills barnet fyller 18 år. Dessa två egenskaper kan i viss mån avskräcka varje hänsynslöst beslut att lämna programmet – vilket är bra för alla investeringar. I aktier, säger Babelin Bajpai, medgrundare och chefspartner på Finfix Research & Analytics.

Sippy definierar en lösningsinriktad barnfond som en öppen investeringsfond för barn som har förbjudits i minst 5 år eller tills de når vuxen ålder, beroende på vilket som kommer först.

Dessa system är dock inte en dålig investering. En naiv investerare kan välja ett barnorienterat fondprogram och långsamt byta till andra diversifierade fonder.