I år presenterar dina barn

Varje november önskar jag det ett färgglatt presentår. Och i december kommer vi oundvikligen till leksaksaffären i sista minuten och frågar vad vi ska få för att få oss att känna att det finns “tillräckligt” gåvor för vart och ett av våra barn.

Vi vet att vi inte är ensamma – och vi tror att locket till den snabbaste gåvan som finns tillgänglig kan vara särskilt stor i år när trycket på föräldraskapet verkar ha nått en rekordhög nivå.

Så låt oss ta en stund och tänka på de saker som har gjort vår bästa gåva på flera år.

Ge upplevelser

Först var det läxor. Vår första klassare vid den tiden anställdes för att intervjua familjen om vår favorit vinterhelgstradition, som är vår familjs jul. Till vår glädje har våra barn svarat med en lång lista med upplevelser, från att tända stadsträd till att dekorera pepparkakshem och våra tjänster med levande ljus till att göra ljus för vintersolståndet. De nämnde inte en sak som fick dem.

Inspirerad av kära vänner som anser sig vara sanna simpel har vi också tagit pauser genom åren för att städa upp i vårt lekrum, donera oanvända leksaker och lagra lite för mer utrymme. Ju mer vi gjorde, desto mer märkte vi omedelbart att våra barn spelade längre och mer harmoniskt i rummet.

Detta påminner oss om en studie som visade att barn spelar längre och är mer kreativa när det finns färre leksaker i närheten. Ja, mindre är mer!

Vi nämnde också att att vinna saker inte leder till varaktig lycka, oavsett ålder. Mycket av den lycka vi upplever med nya saker beror på deras nyhet. Snart nog kommer detta att vara borta. Ännu värre kan vanan att förvärva många nya saker leda till behovet av mer och mer egendom.

Efter 20 års studier av skillnaden mellan att få saker och få erfarenhet, avslutade professor Cornell D. Gilovich:

“Våra upplevelser är en större del av oss än materiella varor. Du kanske älskar dina materiella saker. Du kanske till och med tror att en del av din identitet är relaterad till dessa saker, men de är fortfarande skilda från dig. Däremot är dina erfarenheter verkligen en del av dig. Vi är summan av våra erfarenheter. “

Upplevelserna kan bli ännu viktigare i år eftersom våra barn är mycket hungriga på grund av ett epidemiskt liv. Och eftersom gåvor som privata resor kanske inte är möjliga nu behöver vi alla mycket mer kreativitet.

För att hantera vår gåva i år fokuserar min man och jag på ett av våra favoritord:

”Det finns bara två permanenta gåvor vi kan ge till våra barn. Det ena är rötter, det andra är vingar.

För rötterna kommer vi att fördubbla våra familjetraditioner. När det gäller vingarna kommer vi alltid att hitta upplevelser och saker som hjälper våra barn att sträcka sig och växa. Vi har Crowdsourcing-idéer från vänner om hur man bäst gör det. Här är några av våra favoriter, och vi hoppas att de hjälper dig också den här säsongen!

Forskning säger oss att en stor del av anledningarna till att ta emot upplevelser ger oss mer lycka beror på den förväntan vi känner mellan gåvan och den faktiska upplevelsen. När barn lovar framtida upplevelser får de inte bara tid utan all den vänlighet de känner när de ser fram emot det. Här är några idéer:

Ge kuponger. Ge barnen en handfull kuponger som de kan lösa in tillsammans för små och säkra äventyr. Det kan vara en resa till brödbutiken eller kul i parken, särskilt när barnen kan använda semesterkupongen och bestämma när det ska hända.

Ge en andel. Hitta ett klassrum där barn kan njuta av något de älskar, upptäcka en ny passion eller lära sig genom att engagera sig på nya sätt. Låt familj och vänner ge dig ett Tinkergarten presentkort så kan du ha en lek tillsammans!

Planera en resa. Om du kan åka på familjesemester, låt barnen vara med i planeringen. Även de små kan titta på bilder av platserna där du kommer att vara tillsammans och delta i spänningen och förväntan.

Ge tid tillsammans regelbundet.

Är du inte säker på hur du packar tiden? Du kan packa ett certifikat och lova att du kan spendera tid tillsammans regelbundet. Här är några av våra favoritlöfte:

Weekly Jungle Walk – Håll dig till att stå upp tidigt och gå på morgonen varje vecka.

Sätt ett mål. Sätt ett mål att ta 20 vandringar eller besöka alla parker i ditt län. Spåra dina framsteg och dokumentera dina besök när du går. Du kan till och med prova veckovandringar 2021! För inspiration, läs om vår Tinkergarten-vän Megan Fisher och hennes bedårande vandringsfamilj.

Ta lite ordinarie parkeringstid och använd DIY-aktiviteter för att ge speltid en plats att börja.