SVENSK GÅVNING

I Sverige börjar jul traditionellt med att familjen vaknar tidigt för att förbereda en god frukost. Familjen väcker födelsedagspojken eller flickan genom att sjunga födelsedagssången och servera frukost i sängen. I vissa familjer öppnar mottagaren också julklappar i sängen. Ja, den här traditionen riktar sig mer till barn, men den är cool!

När födelsedagsfirande blir lite äldre kan frukosten minska i sängen, men födelsedagar är fortfarande ett stort problem. Vuxna tar vanligtvis kakor till jobbet och / eller har en födelsedag hemma. Vänner och familjer tar med sig vackert inslagna gåvor för att fira.

Svensk flagga och landsfärger ingår vanligtvis i födelsedagsfesten.

För att få en glimt av andra svenska presentstandarder, etikett och traditioner pratade vi med Alexandra Lindberg, som driver en blogg som heter My Life in Sweden och har massor av information att dela!

Presentförpackning och presentation

Till skillnad från många östliga kulturer finns det ingen symbolik i presentförpackningens färger. Gåvorna är emellertid vanligtvis vackert förpackade i mönstrat omslagspapper och nästan alltid med färgglada tråd eller rosett.

“Det är vanligt i Sverige att skriva rim med varje julklapp för att ge en indikation på vad som finns idag, men det är inte många som skriver rim med julklappar idag”, tillade Lindberg.

Etikett: Gåvor öppnas för givaren vid mottagandet.

Välj gåvor: Alkoholhaltiga drycker är bland de enklaste gåvorna eftersom de är så dyra i Sverige.

Kriterier för att ge företagspresenter

Företagspresenter är inte vanliga i företag. När du har att göra med Sverige rekommenderas det att du inte tar med dig några presenter som du har att göra med.

Svenska arbetsgivare ger ibland presenter till sina anställda. “Det är också vanligt att företag behandlar sina anställda med en traditionell svensk restaurang, Julbord, i december, antingen i en restaurang eller på kontoret”, berättade Alexandra för oss.

“Julbord” betyder “julbord” på engelska och verkar vara en julbuffé för en utomstående. Ändå är det en av de mest kända svenska traditionerna. Även om det finns skillnader består Julbord av samma rätter som äts i tre rätter över hela linjen. Några av de många rätterna kan innehålla kött, inlagda grönsaker, ost, bröd och heta kött- och kålrätter.

Historiskt bud: IKEA.

Gåvautdelningsevenemang: Svenska presentutdelningar liknar mycket evenemang i staterna, med några ytterligare gåvor.

Hostess Gift: Choklad och blommor är de mest populära hostesspresenterna. Det bör också noteras att Sverige är känt som det mest barncentrerade landet, och gåvor tas vanligtvis till familjens barn och de innehåller vanligtvis godis eller små leksaker.

* Jul: Firandet är generöst och gåvor ges alltid.

* Bröllop: En gammal svensk tradition säger att brudens mamma ger henne ett guldmynt att sätta i sin högra sko och brudens far ger henne ett silvermynt att sätta i sin vänstra sko. Mynten symboliserar föräldrarnas försäkran om att bruden inte kommer att gå utan henne.

Som i USA ger gästerna presenter till de nygifta att ta hem.

* Allahelgens dag: Den faller i slutet av oktober eller början av november och är en dag då gåvor ges till de döda. Kransar och krysantemum är de vanliga gåvorna som pryder gravar.

Tack: Tackgåvor kommer vanligtvis i form av ett kort.